Politie bevestigt: prikletsels gevonden bij verschillende slachtoffers voetbalwedstrijd KV Mechelen

Er zijn wel degelijk sporen van injectienaalden gevonden bij verschillende slachtoffers die onwel werden tijdens de match KV-Mechelen - Racing Genk, afgelopen zaterdagavond. Dat bevestigt de politie van de zone Mechelen-Willebroek. 

14 Mechelse supporters uit hetzelfde vak voelden zich zaterdagavond plots onwel, kort nadat ze een prik hadden gevoeld. De slachtoffers zijn mannen en vrouwen. Het gaat om meerderjarigen en minderjarigen. Ze zaten allemaal in hetzelfde vak, achter de goal.

Het gaat duidelijk om "needle spiking", bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen - Willebroek.

"De eerste vaststellingen zijn toch wel duidelijk", aldus Van de Sande. "Dat wil zeggen dat de meldingen van de slachtoffers duidelijk en goed omschreven waren. Ook de medische vaststellingen zijn duidelijk, in die zin dat er prikkwetsuren zijn, dat de mensen wel degelijk onwel zijn geworden en dat dit medisch is vastgesteld."

Uit de eerste toxicologische analyse was al gebleken dat er geen sporen van verdovende middelen zijn gevonden. 

De bloed- en urinestalen worden nog onderzocht op andere stoffen. De komende dagen wordt daar meer informatie over verwacht.

Aan de hand van camerabeelden en verhoren van getuigen probeert de politie te achterhalen wat er exact is gebeurd. Dat kan even duren: er moeten relatief veel mensen worden verhoord, onder wie ook enkele minderjarigen. Bij een verhoor van een minderjarige moeten de ouders eerst toestemming geven.

Needle spiking is een fenomeen waarbij mensen geprikt worden - meestal tijdens het uitgaan - en zich daarna duizelig of onwel voelen. Aangenomen wordt dat er een soort drug wordt ingespoten. De eerste meldingen kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, in oktober vorig jaar.

Meest gelezen