© BELGA

Wouter Vrancken en Genk: nog enkele dagen geduld

Genk en (de zaakwaarnemers van) Wouter Vrancken zijn er nog niet helemaal uit over het contract voor de nieuwe coach. Omdat daarna nog moet worden onderhandeld met KV Mechelen over een afkoopsom, wordt pas over enkele dagen witte rook verwacht.

Doordat er nog steeds meerdere ploegen interesse tonen in Vrancken - waarbij de naam van het naar de tweede Bundesliga gedegradeerde Bielefeld al vaker is gevallen - zit er nog een beetje druk op de onderhandelingen. Toch gaat iedereen ervan uit dat Genk en het kamp Vrancken het ten laatste woensdag over alle componenten van de samenwerking eens geraken, dan staat immers een afspraak met KV Mechelen op het programma. Pas als ook de clubs het eens zijn over een afkoopsom van zijn contract van onbepaalde duur, kan het contract van Vrancken bij Genk worden ondertekend. Omdat hij vrijdag met vakantie vertrekt, is zijn officiële voorstelling mogelijk pas voor na zijn thuiskomst.

Van Dessel volgt Vrancken

Het staat intussen ook vast dat Vrancken zijn assistent Kevin Van Dessel meepakt naar zijn volgende club. De huidige Genkse assistenten kregen maandag hun evaluatie op de club en kregen meer nieuws over hun toekomst. Daarover werd echter nog niet gecommuniceerd.

LEES OOK. Assistent-trainer Kevin Van Dessel volgt Vrancken van KV Mechelen naar Genk

Eventuele transfers van Mechelse spelers worden losgekoppeld van deze onderhandelingen. Genk was een jaar geleden al gecharmeerd door linksbuiten Nikola Storm, die als optie werd beschouwd om een vertrek van Bongonda op te vangen. Nu die de club deze zomer verlaat, kan dat dossier weer worden opgepikt. Ook de naam van KV-spits Hugo Cuypers is al gevallen, al wordt de Limburgse Luikenaar vooral gelinkt aan AA Gent. Zoals alle Belgische topclubs is Genk eveneens geïnteresseerd in middenvelder Vinicius Souza, maar dat wordt een moeilijk dossier. De Braziliaan is eigendom van de City Group en draagt een stevig prijskaartje.

(red)

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL