Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Bijna 2 keer per maand zwaar incident in kinderopvang: “Meeste 'gevaarcrèches’ zijn vandaag nog open”

De onderzoekscommissie naar wantoestanden in de kinderopvang levert een eerste onthulling op. Parlementsleden kregen inzage in een lijst van crèches die al in aanraking kwamen met het gerecht. Veel ervan blijken nog open.

23 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Crevits gaat weer een 'onderzoek' op kosten van de belastingplichtige doen om geen beslissing te moeten nemen en de hete aardappel voor zich uit te kunnen schuiven. Van het zelfde laken een broek.
  • Johan Planckaert

    2 jaar geleden
    kind en gezin opdoeken en een ernstig controleorgaan. Bij echte 'mishandeling' onmiddellijk dicht, dergelijke mensen zijn niet geschikt om op kinderen te passen. Vooral waar het om het geld gaat loopt het mis. Kinderen moeten vooral met veel geduld en liefde opgevangen worden. Veruit het best bij echte 'onthaalmoeders'.
  • camiel huughe

    2 jaar geleden
    Waar is de tijd van ca 70 jaar geleden van de "moeder aan de haard" met de maandelijks verhoogde gezinstoeslag met 1000 frank netto per maand ! Wie kinderen maakt moet er ook kunnen voor zorgen. Anti-conceptie voldoende gekend ! Wie zijn kindje lief heeft haalt het 's ochtends vroeg niet uit zijn warm bedje !
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Zolang het maar kinderen zijn van gewone mensen kan het de regering geen fluit schelen trouwens de grote mode is nu Oekraïne daar speelt het zich af daar worden de postjes voor de EU verdeelt wie het meest schreeuwt krijgt het schoonste.
  • louis van hoeylandt

    2 jaar geleden
    hubert ...als je kinderen wil moet je de kosten niet op de nek van diegene die er geen hebben , kinderen is toch iets dat je zelf wil en over nagedacht te hebben , ik vind zelfs kindervergoeding er over . als je beslist van kinderen te nemen moet je de kost er maar bij pakken ,en niet de gemeenschap er laten voor opdraaien
  1. Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
    Livios

    Zonnepane­len met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkoop­tech­niek?

    Solar Solutions Group - AEG’s leverancier van zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen - pakte onlangs uit met een nieuw model van zonnepanelen. Niet zozeer het paneel zelf sprong in het oog, maar wel de garantie van 40 jaar die eraan vasthangt. Maar betekent dat ook dat de zonnepanelen daadwerkelijk beter zijn? Of is de garantie eerder een marketingstrategie om de verkoop aan te zwengelen? Bouwsite Livios zoekt uit wat de regels rond garanties zijn.
  2. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    36

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.