Illustratiebeeld

Duizenden namaakspullen in beslag genomen bij controle in Sint-Pieters-Leeuw

Bij een controleactie in verschillende bedrijven in Sint-Pieters-Leeuw hebben de politie en verschillende inspectiediensten duizenden namaakspullen in beslag genomen, vooral elektronica. Daarnaast werden namaakkledij en -schoenen in beslag genomen, net als nepmeubilair en -tapijten van designermerken. 

Afgelopen woensdag, op 18 mei, vond een actie plaats bij zeven bedrijven in de omgeving van de Klein-Bijgaardenstraat, Slesbroekstraat en Albert Van Cotthemstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Verschillende overheidsdiensten namen daaraan deel samen met de lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw). "Het doel van de actie was zicht te krijgen op de economische activiteiten in de verschillende percelen", zegt de politie Zennevallei. "Er werden inspecties en controles uitgevoerd in zeven ondernemingen, op zowel sociaal als economisch vlak."

En dat leverde heel wat resultaten op. Zo stelde de politie een aantal sociale inbreuken vast. In een bedrijf waren twee migranten zonder verblijfsvergunning aan de slag, en ook drie personen die niet waren ingeschreven. Eén van de migranten werd overgebracht naar het vluchtelingencentrum in Vottem met het oog op uitwijzing.

Designermerken

"Daarnaast stelden we ook nog een heleboel economische inbreuken vast", gaat de politie verder. "In één van de bedrijven werden frauduleuze praktijken vastgesteld, en werden duizenden namaak elektronicagoederen in beslag genomen. In een andere zaak troffen we verschillende schoenen en luxe T-shirts aan, alsook nepmeubilair en -tapijten van designermerken als Louis Vuitton, Channel en Gucci. Ook die spullen werden in beslag genomen."

Zowat alle zaken waren niet in orde met de inschrijvingen van hun vestigingseenheid op het desbetreffende adres, en op bijna alle terreinen werden milieu-inbreuken vastgesteld, aldus nog de politie.

Meest gelezen