Oppositieleider Navalny via een videoverbinding op zijn proces.
Volledig scherm
Oppositieleider Navalny via een videoverbinding op zijn proces. © AFP

Russische oppositieleider Navalny verliest hoger beroep en blijft nog acht jaar vastzitten

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny moet nog acht jaar in de gevangenis blijven. De Russische rechtbank heeft dinsdag zijn hoger beroep verworpen en houdt vast aan de eerder gegeven straf. Navalny was in maart al veroordeeld voor het verduisteren van donaties.

  1. Giuliani, Meadows en 16 andere Republikeinen aangeklaagd omdat ze “uitslag van verkiezingen probeerden om te buigen”

    Giuliani, Meadows en 16 andere Republikei­nen aange­klaagd omdat ze “uitslag van verkiezin­gen probeerden om te buigen”

    Een groep van 18 Republikeinen is in de staat Arizona aangeklaagd voor hun pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 in het voordeel van Donald Trump om te buigen. Dat kondigt Kris Mayes, de procureur-generaal in Arizona, aan. Onder meer Rudy Giuliani (de vroegere persoonlijke advocaat van Trump en oud-burgemeester van New York; nvdr) en Mark Meadows (Trumps laatste stafchef in het Witte Huis; nvdr) staan op de lijst.
  2. Wij spraken de frontvrouw van het Russische Pussy Riot van op haar geheime locatie: “Ik ben een professional als het op gevangenissen aankomt”
    PREMIUM
    Leuven

    Wij spraken de frontvrouw van het Russische Pussy Riot van op haar geheime locatie: “Ik ben een professio­nal als het op gevangenis­sen aankomt”

    Op vrijdag 20 mei staat punkband Pussy Riot op het podium van punkfestival Breaking Barriers in Het Depot in Leuven. Het Laatste Nieuws sprak exclusief met Maria ‘Masha’ Alyokhina die een week geleden de stempel ‘voortvluchtig’ kreeg van de Russische autoriteiten, nadat ze niet verscheen op een hoorzitting in Moskou. Vanuit haar geheime locatie in het vrije Westen laat ze weten dat die straf lang niet haar grootste zorg is. Over haar jaren in Russische gevangenissen, alledaagse schendingen van de mensenrechten en hoe de meeste Russen stiekem toch niet akkoord zijn met Poetins praktijken.