Parketten openen onderzoek naar treinincident waarbij jongeren aan noodrem trokken

De parketten van Oost-Vlaanderen en Brussel openen een onderzoek naar het treinincident van afgelopen zondag. Toen kwam een trein met duizend reizigers aan boord tot stilstand in de buurt van Merelbeke, vlak bij Gent, nadat jongeren aan de noodrem hadden getrokken. Om hoeveel jongeren het precies gaat, kunnen de parketten nog niet zeggen. 

Een trein met duizend reizigers die zondagavond vanuit Oostende naar Brussel spoorde, viel in de buurt van Merelbeke plots stil omdat jongeren aan de noodrem hadden getrokken. Een aantal jongeren verliet de trein en liep op de sporen. Pas een uur later kon de trein opnieuw vertrekken, nadat iedereen terug aan boord was gegaan.

“In het station Brussel-Zuid werd de trein opgewacht door de politie, die de betrokken jongeren heeft geïdentificeerd”, zegt Sarah Durant van het Brusselse parket. "Daaruit bleek dat er een aantal minderjarigen uit Brussel aanwezig waren, waardoor het Brusselse parket bevoegd is. Er werd een onderzoek geopend door onze jeugdsectie, dat nog lopende is."

Ook het parket van Oost-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar de meerderjarigen die bij het incident betrokken zijn. Om hoeveel jongeren het precies gaat, kunnen de parketten voorlopig nog niet zeggen.

De NMBS liet eerder al weten dat ze het gedrag van de jongeren onaanvaardbaar vindt en hoopt dat de daders streng worden bestraft.

BEKIJK - Wat heeft zich precies afgespeeld in de trein? Ontdek het in deze reportage van "Het journaal" van 23 mei 2022:

Videospeler inladen...

Meest gelezen