Radio 2

Busmaatschappij zegt busritten af avond voor schoolreis van kinderen De Suikerspin in Tienen

Leerlingen van basisschool De Suikerspin in Tienen zagen hun schoolreis in het water vallen nadat de busmaatschappij de busreis annuleerde. Gelukkig werd er net op tijd een oplossing gevonden. “Anders zaten we hier met 200 treurige gezichtjes”, zegt de directeur.

Gisterenavond rond half elf kreeg directeur Dieter Rodeyns van basisschool De Suikerspin in Tienen een vervelend bericht van de busmaatschappij Pelicaancars uit Tielt-Winge. Die zou normaal gezien vandaag de kinderen van de kleuterschool en eerste graad naar hun schoolreis brengen, maar de busmaatschappij annuleerde. “Er stond dat wegens een gebrek aan chauffeurs, de reis niet kon gepland worden”, aldus de directeur.

Ik was aanvankelijk wat boos, maar het past in een ruimere problematiek waarbij er moeilijk buschauffeurs te vinden zijn
Dieter Robeyns, directeur De Suikerspin Tienen

“Het was natuurlijk erg laat om dat te laten weten”, gaat Dieter Rodeyns verder. “Ik was aanvankelijk een beetje boos, en vanmorgen ook nog. Maar ik denk dat we het moeten zien in een ruimer problematiek. Door corona hebben veel chauffeurs afgehaakt bij busmaatschappijen omdat ze geen inkomen hadden. De maatschappijen hebben het nu moeilijk om aan de nodige chauffeurs te geraken. Ik kan het begrijpen, maar vond het een heel ongelukkig uur om me op de hoogte te brengen. Gelukkig heb ik mijn mail gisterenavond nog gecheckt.”

Dieter en zijn collega’s zijn gisterenavond meteen beginnen rondbellen. “Er waren toch nog busmaatschappijen die de telefoon opnamen, maar ze waren allemaal volgeboekt. Vanmorgen zijn we dan verder blijven zoeken. Ik ben dan terechtgekomen bij een vriend die voor Keolis rijdt. Zij hebben de busreis voor onze kleuters naar Heusden-Zolder opgelost. Multiobus uit Tienen heeft de schoolreis voor de eerstegraad opgelost, weliswaar naar een andere locatie, naar het provinciedomein Halve Maan in Diest in plaats van het safaripark Monde Sauvage in Aywaille.”

De kinderen vertrokken uiteindelijk maar een half uur later dan gepland. “Ik denk dat ze vooral heel blij waren dat er toch nog een schoolreis was, zeker na twee jaar corona. En wij zijn blij dat we niet met 200 treurige gezichtjes zitten. En wie weet zit er dit jaar toch nog een tripje naar Monde Sauvage in? We hebben dat nu geannuleerd, dus ik hoop dat we geen onverwachte kosten krijgen", zegt directeur Dieter. 

Meest gelezen