Google rijdt al vijftien jaar rond met wagens vol camera's. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je je woning onherkenbaar kan laten maken.
Volledig scherm
Google rijdt al vijftien jaar rond met wagens vol camera's. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je je woning onherkenbaar kan laten maken. © epa/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Blijf je liever buiten beeld op Google Street View? Onze techexpert legt uit hoe je jouw gevel onherkenbaar maakt

Al meer dan vijftien jaar rijden wagens van Google rond om foto’s te maken van alles en iedereen langs de straatkant. Maar wat moet je doen als je helemaal niet wil dat jouw huis zomaar voor iedereen op internet te zien is? Simpel: vraag aan Google om je woning onherkenbaar te maken. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je dat moet doen.

  1. Vergeet ‘admin’ en ‘passw00rd’: met deze zes tips heb jij wél een veilig wachtwoord
    Independer

    Vergeet ‘admin’ en ‘passw00rd’: met deze zes tips heb jij wél een veilig wachtwoord

    Uit recent onderzoek van NordPass blijkt dat veel Belgen wachtwoorden gebruiken die eenvoudig te raden zijn. Wat zij onvoldoende beseffen, is dat dit zware gevolgen kan hebben, aangezien je zo een makkelijk doelwit bent voor online hackers. Vorig jaar nog waren liefst een half miljoen Belgen slachtoffer van een datalek. Hoe kan jij voorkomen dat jouw Facebook-account of wifi-netwerk gehackt wordt? Met deze zes simpele tips van Independer.be stel jij een niet te kraken paswoord op.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.