Child Focus lanceert website om langdurig vermiste kinderen niet te vergeten: "Blijven hopen op die ene tip"

Child Focus roept op om de kinderen die al jaren vermist zijn niet te vergeten. Het is morgen internationale dag van de vermiste kinderen en ook in ons land zijn er nog steeds een tiental onopgeloste verdwijningszaken met kinderen. Child Focus vraagt daarom om hun opsporingsberichten te blijven delen. "Samen met de ouders en naasten van vermiste kinderen blijven we hopen op die ene tip of getuigenis."

Vorig jaar behandelde Child Focus 1.118 nieuwe verdwijningsdossiers. "In 95 procent van de gevallen wordt het kind snel teruggevonden, maar voor een tiental cases in ons land is er na jarenlange en vastgelopen onderzoeken echter nog steeds geen antwoord", klinkt het bij Child Focus.

Om die verdwijningszaken opnieuw onder de aandacht te brengen, lanceert Child Focus een nieuwe campagne en bijbehorende website www.keephopealive.be

De website toont de gezichten van 7 kinderen die nog steeds niet zijn teruggevonden: Antoine Plompteux, Gevriye Cavas, Ken Heyrman, Liam Vanden Branden, Nathalie Geijsbregts, Théo Hayez en Vincent Lamouris. Binnen enkele dagen komen daar ook nog Françoise Bruyère en Marie-Agnes Cordonnier bij.

Child Focus roept iedereen op om de website te (blijven) bezoeken en de opsporingsberichten van de kinderen te delen, om zo weer andere bezoekers aan te trekken. Op basis van het aantal bezoekers dat de website krijgt en de opsporingsberichten die er gedeeld worden, vervagen of verhelderen de portretten van langdurig vermiste kinderen op de pagina. "Een confronterend maar noodzakelijk beeld om de aandacht opnieuw te vestigen op deze langdurige verdwijningen", klinkt het.

"Samen met de ouders en naasten van vermiste kinderen blijven we altijd hopen op die ene tip of getuigenis die ons een antwoord kan geven", zegt Heidi De Pauw van Child Focus. 

Als we de gezichten en verhalen van deze kinderen zouden vergeten, dan verdwijnen ze pas echt

Heidi De Pauw, CEO Child Focus

"Bij langdurige verdwijningen kan die kans misschien klein lijken, maar ze bestaat. Daarom moeten we de gezichten en verhalen van deze kinderen blijven verspreiden. Wanneer we hiermee zouden ophouden en hen vergeten, dan verdwijnen ze pas echt. En dat willen we met onze website letterlijk tonen: zolang er aandacht is, is er hoop."

Wie dat wil, kan op de website ook een bericht nalaten om de ouders en naasten van vermiste kinderen een hart onder de riem te steken.

Child Focus organiseert morgen, op de internationale dag van de vermiste kinderen, ook een aantal herdenkingsmomenten voor de families en naasten van langdurig vermiste kinderen.

Meest gelezen