Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Vlaamse regering moet dwangsom van 850.000 euro betalen voor falend Luchtbeleidsplan

De Vlaamse regering moet milieuorganisatie Greenpeace een dwangsom van 850.000 euro betalen. Het Luchtbeleidsplan dat was opgesteld na een veroordeling door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg voldoet niet aan de eisen van dat vonnis. Dat meldt Greenpeace dinsdag.

26 reacties

  • Jan Vandaele

    2 jaar geleden
    In beroep gaan en zolang mogelijk de gerechts procedures rekken, zoals iedereen doet die geld en macht bezit .
  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Een belastingverhoging, en de boete is weer betaald.
  • Hugo Verlot

    2 jaar geleden
    Som aftrekken van de wedde van de desbetreffende falende regeringsleden. Wij de belastingbetaler draaien op voor deze boete. Wij zijn het beu om op te draaien voor het falende politieke beleid van onze regeringen.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Het wordt dringend tijd dat politici de verantwoordelijkheid dragen voor hun niet functioneren en ze zelf de kosten dragen
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    2 jaar geleden
    De Vlaamse regering moet niets betalen, de Vlaamse burgers moeten betalen. Beetje serieus blijven hè jongens !
  1. Vrijwilligers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservistenkorps op verkiezingsprogramma
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservis­ten­korps op verkie­zings­pro­gram­ma

    Een territoriale reservestrijdkracht, die instaat voor de verdediging van het Belgische grondgebied: N-VA ziet er in haar verkiezingsprogramma een belangrijke rol voor. Al komt het voorstel niet uit de lucht gevallen. Experten zijn het er bijna unaniem over eens dat zo’n Home Guard, zoals die onder meer bestaat in Finland en Zweden, bijzonder nuttig kan zijn. Hoe werkt zo een aparte reservistentak en over hoeveel soldaten gaat het? En waarom is dit een goed idee?
  2. Ventilus, het project dat de Vlaamse regering onder hoogspanning zet: wat is verschil tussen boven- en ondergronds tracé?
    PREMIUM

    Ventilus, het project dat de Vlaamse regering onder hoogspan­ning zet: wat is verschil tussen boven- en onder­gronds tracé?

    Na meer dan twee jaar lokale reuring zorgt het Ventilus-project nu ook voor politieke hoogspanning in de Wetstraat. Weldra moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken over het precieze traject dat de nieuwe hoogspanningslijn moet volgen. Grote inzet van die beslissing: wordt het tracé bovengronds of ondergronds aangelegd? Maar wat is dat Ventilus-project nu juist? En wat voor impact heeft zo'n hoogspanningslijn op onze gezondheid? “Kinderen die in de buurt van zo’n kabel wonen lopen dubbel zoveel risico om leukemie te krijgen.”