Onder meer de Belgische kust is een populaire bestemming voor tweedeverblijvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de Belgische kust is een populaire bestemming voor tweedeverblijvers. © BELGA

Europese Commissie tikt België op de vingers over fiscaal voordeel op tweede verblijf: “Waarom moet overheid tweede verblijf aanmoedigen?”

De Europese Commissie tikt ons land op de vingers voor het fiscaal voordeel op tweede woningen. Dat systeem werkt volgens de Commissie marktverstorend en leidt tot overinvesteringen. Zeker omdat er geen voordeel (meer) is voor de eerste woning. “Is het echt de taak van de overheid om investeren in tweede verblijven aan te moedigen?”, klinkt het bij experts.

123 reacties

  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Wanner doet men eens iets aan de gelijke pensioenberekening en het max pensioen .Iedereen slaapt verder zoals met onze kencentrales ,
  • Eddy Dermon

    2 jaar geleden
    Als ik de reacties lees zijn er velen die kwaad zijn. Wij Belgen weten niet hoe gelukkig we zijn, iedereen kan zich bijna alles permitteren. Er zijn landen waar ze anders mogen spreken . En eerlijk, diegenen met een tweede verblijf kunnen niet zeggen dat ze niet welstellend zijn. Ik kan me geen tweede woning permitteren en heb nochtans ook mijn ganse leven gewerkt en geen geld onnodig uit gegeven. Conclusie : Tweede verblijven mogen inderdaad bijkomend belast worden.
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Beter de woonbonus terug invoeren die de Vlaamse regering onlangs afgeschaft heeft.
  • Bob Beye

    2 jaar geleden
    Een tweede eigendom is wel nodig om later je pensioen deftig aan te vullen.
  • Pierre Bos

    2 jaar geleden
    Over de fiscale benadeling van een tweede woning in de inkomstenbelasting wordt hier wijselijk gezwegen. Je moet alle factoren in de balans brengen alvorens te oordelen.