©  Oekraïens ministerie van Sport

Oekraïense wereldkampioen thaiboksen komt om het leven bij gevechten in Marioepol

Oleksiy Yanin, Oekraïens kickbokskampioen en wereldkampioen thaiboksen in de Muay Thai-bond, is in april om het leven gekomen tijdens gevechten in Marioepol. Dat maakte het Oekraïense ministerie van Sport dinsdag bekend. Yanin had zich aangesloten bij het Azov-regiment van de Nationale Garde, dat in de havenstad hevig strijd leverde met de Russische troepen.

joro

Oleksiy Yanin begon al op jonge leeftijd te boksen en stortte zich vanaf zijn 21ste op thaiboksen, waarin hij de wereldtop bereikte.

In 2014, toen Rusland de Krim bezette en de oorlog begon in Donbas, sloot Yanin zich vrijwillig aan bij de strijdkrachten van Oekraïne en na zijn terugkeer uit de militaire dienst bleef hij zijn vaderland verdedigen in de gelederen van het Azov-detachement.

In een mededeling noemt het ministerie van Sport Yanin “een van de helden die dapper de heldenstad Marioepol verdedigde”. In de nacht van 6 op 7 april kwam de atleet om het leven bij hevige gevechten bij een grootschalige operatie van de Russische bezetters.

Yanin laat zijn vrouw Tamara en zoon Nazariy achter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER