“Dit is het varkensvlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaamse varkensstallen

Roeselare/TieltDierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht dinsdag opnieuw schokkende beelden naar buiten van wantoestanden in de Vlaamse varkensstallen. Zes maanden lang onderzocht de organisatie de levensomstandigheden van de dieren in zes varkensstallen, onder meer in de regio’s groot-Tielt en groot-Roeselare, en legde er gruwelijke taferelen vast. “Dit toont dat de varkensindustrie rot is tot op het bot”, aldus Els Van Campenhout, campagnecoördinator bij Animal Rights.

  1. Leandro Depaepe (SK Roeselare) scherp na nieuw puntenverlies op Stekene: “Onbegrijpelijk dat we de overwinning nog uit handen gaven”
    PREMIUM
    Voetbal derde nationale A

    Leandro Depaepe (SK Roeselare) scherp na nieuw puntenver­lies op Stekene: “Onbegrij­pe­lijk dat we de overwin­ning nog uit handen gaven”

    Met twee speeldagen voor de boeg is SK Roeselare steeds in de running voor een plaats in de eindronde. Toch maken de jongens van trainer Dieter Lauwers het zichzelf al weken onnodig moeilijk. Afgelopen weekend slikten ze in minuut 92, tegen rechtstreekse concurrent Avanti Stekene, een doelpunt waardoor ze in extremis een gelijkspel moesten toestaan. “Het was een serieuze dreun, maar er is nog niks verloren”, zegt doelman Leandro Depaepe.
  2. MIJN STAD. Het Roeselare van Gwendoline Lefere (52), bezielster van Zonder Honger naar Bed: “Voor een dosis groen kiezen we altijd deze plek”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Roeselare van Gwendoline Lefere (52), bezielster van Zonder Honger naar Bed: “Voor een dosis groen kiezen we altijd deze plek”

    Ze runt haar eigen zaak Lo Vie Marie, gespecialiseerd in retouches en maatwerk, is vrijwilliger bij het palliatief dagcentrum De Kade en is moeder van drie kinderen. Toch slaagt Gwendoline Lefere (52) er al jaren in om zich ook elke dag te ontfermen over degenen die het minder makkelijk hebben. Via de vzw Zonder Honger naar Bed helpt ze tientallen gezinnen die het financieel moeilijk hebben aan eten. “Ik vind het belangrijk dat Roeselare een warme stad is en lever hier graag mijn eigen bijdrage aan.” Ze leidt ons rond langs haar favoriete plekjes.
    Roeselare