Automobilist en zijn zoon vallen ambulancier aan tijdens interventie in Charleroi

Maandagmiddag is in Charleroi een ambulancier aangevallen met een mes. De man had zijn ambulance dubbel geparkeerd voor een interventie, tot grote ergernis van een vader en zijn zoon, die vonden dat hij hen hinderde. Ze sleurden hem uit zijn ambulance en vielen hem aan. De zoon had een mes in zijn handen.Ā  De vader is vrijgelaten onder voorwaarden, de zoon moet een taakstraf uitvoeren.Ā 

De gebeurtenissen dateren van maandagmiddag. De ambulance was ter plaatse geroepen voor een interventie bij een dame in Roux, een voorstad van Charleroi. De dag na de feiten heeft de 37-jarige ambulancier pijn over zijn hele lichaam, maar hij is vooral mentaal zwaar onder de indruk.

"Het is alsof ik psychisch aan de grond zit", vertelt de man. "Ik wil hiermee stoppen. Ik voel me echt niet in staat om weer in een ambulance te stappen, en dat geldt ook voor mijn collega."

"Dit is frustrerend. We zijn er om de bevolking te helpen en we worden aangevallen. Daarvoor zijn wij niet opgeleid, daarvoor hebben wij niet getekend. De laatste weken, maanden en jaren is het steeds erger geworden."

BEKIJK: De ambulancier is zwaar onder de indruk van wat er gebeurd is:

Videospeler inladen...

Volgens het parket van Charleroi is de vader ondervraagd door de onderzoeksrechter en daarna vrijgelaten onder voorwaarden. Hij kan een straf tot 4 jaar krijgen voor verkeersagressie en slagen en verwondingen. De zoon is verhoord door een jeugdrechter. Hij moet een taakstraf van 30 uur uitvoeren, een cursus volgen om zijn emoties en agressie te beheersen, mag geen nieuwe inbreuken plegen en moet ervoor zorgen dat hij naar school blijft gaan.

BEKIJK: beelden van de aanval:

Videospeler inladen...

Meest gelezen