Foto: Federale Politie

Veroordeelde kindermisbruiker op Most Wanted-lijst is naar eigen zeggen op Ibiza

Het gerecht heeft de 54-jarige Rony V. W., die vrijdag door het Gentse hof van beroep wegens de verkrachting van een minderjarige tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank is veroordeeld, op de Belgische Most Wanted-lijst geplaatst. Dat meldt de federale politie, die ook een opsporingsbericht verspreidt. De man plaatste zondag op Facebook een bericht dat hij op Ibiza zit met de boodschap "lekker warm hier".

Rony V.W. was vrijdag niet in de rechtszaal tijdens de uitspraak. "Het hof van beroep beval in het arrest op 20 mei zijn onmiddellijke aanhouding, maar de politiediensten konden hem niet meer aantreffen op zijn thuisadres. De man maakt intussen het onderwerp uit van een nationale én van een internationale seining op basis van een Europees Aanhoudingsbevel", zegt de Federale Politie.

In het kader van de internationale opsporing werd het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Politie ingeschakeld, dat samenwerkt met FAST-teams in het buitenland. De man werd dinsdag op de "Belgium's Most Wanted"-lijst geplaatst, de lijst met de door ons land meest gezochte voortvluchtige criminelen.

V.W. plaatste zondag op Facebook het bericht "lekker warm hier", met de locatiebepaling een strand in Ibiza, in de omgeving van de luchthaven. Aan VTM zei de man gisteren dat hij cassatieberoep wil aantekenen tegen zijn veroordeling.

De man uit Brugge was in eerste aanleg vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Brugge, maar het Gentse hof van beroep veroordeelde hem tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling wegens de verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie. 

Meer informatie vindt u in het opsporingsbericht van de Federale Politie.

Meest gelezen