Zelensky zet chef veiligheidsdiensten in Charkov op straat: “Dacht alleen aan zichzelf”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de chef van de veiligheidsdiensten van de noordoostelijke regio Charkov ontslagen, omdat hij “niet had gewerkt aan de verdediging van de stad” sinds het begin van de Russische invasie, “maar alleen aan zichzelf dacht” – zonder daarover verder uit te weiden.

jvh

Zelensky hield zijn toespraak na een bezoek aan het door oorlog geteisterde oosten van Oekraïne. Het was de eerste keer sinds de Russische invasie dat de Oekraïense president dat deel van het land bezocht.

LEES OOK. En plots lijkt Rusland aan de winnende hand. Wat is er aan de hand en wat betekent dit voor Oekraïne?

Russische beschietingen hebben alle essentiële infrastructuur in de Oost-Oekraïense stad Sjevjerodonetsk vernietigd, zei Zelensky. “Negentig procent van de huizen is beschadigd. Meer dan twee derde van de woningvoorraad van de stad is vernietigd”, zei Zelensky. De stad wordt continu aangevallen. Volgens de Oekraïense president willen de Russen hun vlag hijsen in de stad. Oekraïne zal er echter alles aan doen om het offensief in te dammen, klinkt het.

LEES OOK. De ene wil snel vrede, de andere wil Rusland militair vernietigen: Westen is verdeeld over wat moet gebeuren vooraleer de oorlog kan eindigen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER