Broers pakken ‘date’ van hun nichtje aan: jongen (16) probeert zich tevergeefs nog te verstoppen onder bed

 ©  Theo Derkinderen

Bornem -

Twee Bornemse broers zijn schuldig bevonden aan de slagen en verwondingen aan een zestienjarige jongeman. Die had een afspraakje met hun nichtje, maar dat stond de twee broers niet aan en ze grepen in. Ze liepen respectievelijk een jaar cel en 18 maanden cel op.

Theo Derkinderen

De twee waren te weten gekomen dat hun 14-jarige nichtje een afspraakje had met een jongen en gingen naar haar woning. Heel snel werd duidelijk dat de twee uit waren op geweld. De jongen probeerde zich nog onder een bed te verstoppen, maar de broers E. sleurden hem er vanonder. “Het slachtoffer moest enkele rake stampen incasseren. Zeker één broer sloeg het slachtoffer tot bloedens toe. De andere stond erbij, keek ernaar en greep niet in”, zei de openbare aanklager.

“Totaal ontoelaatbaar”

Uiteindelijk lieten ze de jongeman vertrekken. Die sloeg alarm bij een buurtbewoner. Gezien de verwondingen die hij had opgelopen, werd ook de politie ingelicht. “Voor alle duidelijkheid: die jongeman had niets verkeerds gedaan en de ouders wisten ook van het afspraakje. Het gedrag van de twee broers was totaal ontoelaatbaar. Ze waren het niet eens met de keuze van hun nichtje qua date en lieten dat duidelijk blijken.”

Eén van de broers liet verstek gaan voor zijn proces, de andere daagde wel op en vroeg de vrijspraak. “Ik heb niet geslagen en mijn broer ook niet. Ik ben niet de advocaat van mijn broer, maar dat vind ik wel belangrijk om te zeggen. Hoe die jongen dan aan zijn verwondingen is geraakt? Door hem van onder bed uit te sleuren, denk ik”, foeterde de man. “Ik kan mijn eigen oren niet geloven want de openbare aanklager allemaal zegt. Hier zijn dingen verkondigd die helemaal niet stroken met de werkelijkheid.”

De rechter vond wel voldoende elementen tegen het tweetal en legde hen een effectieve celstraf op. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen