Australiër vecht zes minuten lang met kwade reuzenkangoeroe om honden te beschermen: “Het was hij of ik”

Een 59-jarige man uit Australië heeft het zes minuten lang opgenomen tegen een reuzenkangoeroe “in een kwade bui”. Cliff Des zag dat het dier, dat zo’n 1 meter 80 groot was, zijn twee honden bedreigde in de tuin en wilde het wegjagen. Maar dat zinde de kangoeroe niet, die zijn aandacht op de vijftiger richtte. "Toen ik vluchtte, struikelde ik en de kangoeroe sprong op mijn rug”, getuigt Des in de Australische media. “Ik wist dat hij me goed zou aanpakken als ik me niet verdedigde, het was hij of ik.”

Bron: 9news, news.com.au

Des probeerde zich eerst te verdedigen met een stok toen hij weer was recht gekrabbeld, maar zijn wapen “brak als een wortel” na drie klappen. De agressieve kangoeroe kwam fel uit de hoek en deelde enkele klappen uit, maar Des slaagde er uiteindelijk in om het grote dier tegen de grond te worstelen.

“Hij probeerde op mijn hoofd te slaan, beet in mijn vinger en stak zijn klauwen in mijn been”, aldus de geschrokken man. “Mijn broek was helemaal in flarden en ik had een lelijke snee in mijn dijbeen. Ik heb ook blauwe plekken en schrammen.” Des kan zich uiteindelijk losrukken en zet het opnieuw op een lopen, maar de kangoeroe geeft niet op en achtervolgt hem opnieuw. Na meer dan zes minuten geeft het dier uiteindelijk op en het verdwijnt.

“Het kon erger geweest zijn”, klinkt het nog. “Er lopen hier veel kinderen en bejaarden in de buurt. Gelukkig werden zij niet aangevallen.” De man koestert geen rancune tegen kangoeroes en oppert dat het de mensen zijn die hun land inpalmen. “We hebben onze wegen over de hunne gebouwd, dan moet het wel eens tot conflicten komen. Maar het zijn prachtige, iconische dieren.” Al heeft Des wel zijn lesje geleerd. “Blijf gewoon uit hun buurt.”

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer