© BFM, JVDP

Twintiger aangehouden na schietincident in Berchem, verdachten van aanslag met vuurwerkbom in Deurne overgeleverd

Berchem, Deurne -

De federale gerechtelijke politie heeft een 25-jarige man uit Vorst gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht vorige week verschillende schoten te hebben afgevuurd op een woning in de Baron De Catersstraat in Berchem. De twee Nederlanders die werden opgepakt na de aanslag met een vuurwerkbom in Deurne zijn overgeleverd aan ons land. Dat bevestigt het Antwerps parket. Alle drie de verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden.

jtp

Het incident in de Baron De Catersstraat in Berchem dateert van vorige week dinsdag. Iets voor 3 uur had iemand verschillende schoten afgevuurd op de gevels van twee panden. Het onderzoek naar het drugsgerelateerde geweldsdelict leidde de federale gerechtelijke politie Antwerpen naar een verdachte wagen. “Een 25-jarige man uit Vorst werd gearresteerd”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. De speurders gaan ervan uit dat de man in de bewuste auto zat. “Hij werd afgelopen weekend onder aanhoudingsmandaat geplaatst.”

De twee Nederlandse verdachten van een aanslag met een vuurwerkbom in de De Gilmanstraat in Deurne, twee weken geleden, verschenen dinsdag voor de onderzoeksrechter. Het duo was kort na de aanslag al opgepakt na een achtervolging die begon in België en eindigde in Nederland. De verdachten werden door de Nederlandse autoriteiten intussen overgeleverd aan ons land.

“De 19-jarige en 21-jarige zijn aangehouden voor beschadiging of vernieling van roerende goederen bij nacht, inbreuken op de springstofwetgeving en deelname aan een criminele organisatie”, aldus Aerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER