‘Zillion’ lanceert eerste trailer en gaat nog één weekend open in de Waagnatie in Antwerpen

De allereerste beelden van de film Zillion van Robin Pront zijn gelanceerd. De film over de beruchte discotheek van Frank Verstraeten verschijnt op 26 oktober in de zalen. De echte club werd afgebroken in 2017, maar op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober kan je het nog één keer opnieuw gaan beleven in de Waagnatie.

Saar Van Olmen

LEES OOK. Eerste beeld uit film ‘Zillion’: Antwerpse danstempel van Frank Verstraeten herrijst heel even uit zijn as

Flitsende lichten, confetti en honderden dansers zijn te zien in de allereerste trailer van Zillion. Matteo Simoni vertolkt de rol van Dennis Black Magic, hij viel wat kilo’s af en liet het kenmerkende ringbaardje groeien. Charlotte Timmers neemt dan weer de rol van de (fictieve) vriendin van Verstraeten op zich. De rol van Verstraeten zelf is weggelegd voor Jonas Vermeulen, bekend van onder meer Studio Tarara en Den Elfde Van Den Elfde.

Kevin Meul schreef samen met Robin Pront het scenario. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys For Life) verzorgt het camerawerk. FBO, bekend van Callboys en De Dag, produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. “De scènes in de Zillion zelf werden niet op één en dezelfde plek gedraaid”, zegt Pront eerder in een interview, “maar in verschillende discotheken en zelfs op plaatsen die helemaal geen uitgaansgelegenheden zijn.”

Misdaaddrama

Zillion wordt een misdaaddrama dat niets uit de weg gaat” vertelt Pront nog. “Niet de gloriemomenten, niet de pijnlijke crash die erop volgde. Tegelijk wordt het een ode aan een unieke periode waarin je goden van het nachtleven had. Voor wie jong was in de jaren 90 zal het heel herkenbaar zijn, maar tegelijk wil ik onbekende elementen belichten. Weinigen weten bijvoorbeeld hoe Frank Verstraeten aan zoveel geld raakte om de Zillion te starten.”

Trouwe én nieuwe fans krijgen de kans om de iconische Zillion-uitgaanscultuur van de nineties te herbeleven met een show in de Waagnatie die “nog groter, nog beter en nog indrukwekkender zal zijn”, klinkt het. “Meer licht, meer laser, meer vuurwerk, meer confetti, meer acts, ... Kortom: nog meer Zillon.” De resident dj’s van toen komen ook hun allerbeste plaatjes draaien. Tickets voor de film en het feest kosten zo’n 70 euro.

LEES OOK. De ‘opkomst en verval’ van de Antwerpse discotheek Zillion: kan de film de realiteit evenaren?

Tickets en info via kinepolis.be/zillion.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER