BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Louis van Gaal, de Nederlandse bondscoach die de Rode Duivels niet uitsluit: “Het vervelende is dat hij meestal echt gelijk heeft”

VOETBALUli Hoeness ooit over Louis van Gaal (71): “Zijn probleem is dat hij God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al.” De Nederlandse bondscoach, een van ’s werelds meest succesvolle en besproken trainers, sluit de Rode Duivels zeker niet uit. Het is een interessante gedachte. Hij is controversieel door zijn soms theatrale gedrag en uitlatingen, maar ook gedreven tot op het bot. “Zijn eerlijkheid is zijn valkuil. Maar je weet altijd wie je voor je hebt.”

24 reacties

  • Dave Laureys

    1 jaar geleden
    Ook al is hij 71 ,Louis is absolute top en die mag zeker komen bij de RD
  • Herman Van Arendonk

    1 jaar geleden
    Van Gaal wordt nu wel wat oud. Ik zou nu niet voor hem kiezen als RD coach, omdat de scherpte er net een beetje af lijkt te gaan. Zijn elftal draait ook niet goed op dit WK, maar Louis geniet toch met volle teugen. Hij is echt nog wel een vakman, maar ik twijfel of hij na dit WK nog wel de ambitie heeft om 100% uit een elftal te halen. Dat vergt van zijn kant ook veel energie.
  • Christian Eembeek

    1 jaar geleden
    Dat zou pas fantastisch zijn, een trainer die van aanvallend voetbal houdt en geen potje stamp achterin
  • Wendy Vandereyken

    1 jaar geleden
    Je bent voor of tegen hem. Maar feit is wel dat Van Gaal een geweldig palmares kan voorleggen, en hij zit met Nederland toch maar in de volgende ronde en wellicht kwartfinales als ze de USA opzij zetten, en vanaf dan is alles mogelijk. Welk palmares kan Martinez voorleggen? Eén FA-cupje met Wigan, en dat seizoen degradeerden ze gelijkertijd naar de tweede afdeling. Dus we moeten nederig zijn en pet afdoen voor Louis Van Gaal.
  • Dino Goossens

    1 jaar geleden
    Toptrainer en zegt gewoon altijd wat hij denkt, is gewoon gemakkelijk dan weet je waar je aan toe bent