De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AP

Turkse inflatie officieel boven 73 procent, economen schatten dat werkelijke inflatie op 160 procent ligt

In Turkije is de inflatie in mei opgelopen tot 73,5 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit de officiële statistieken die vrijdag werden gepubliceerd. Het gaat om het hoogste niveau sinds december 1998. Economen schatten dat de werkelijke inflatie met 160 procent veel hoger ligt.

6 reacties

  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    En wat zou de oorzaak zijn van de inflatie?, zou het niet steeds hetzelfde zijn door de eeuwen heen?, het bijdrukken van geld, of moet ik zeggen het ontwaarden van het geld van haar koopkracht. Eerste jaar economie, vraag en aanbod, meer geld en niet meer aanbod betekent automatisch hogere prijzen, en daarvoor moet men geen econoom zijn. Want al die economen bakken er NIETS van, want ander waren deze reed miljardair maar ze moeten nog steeds werken voor hun kost, en DAT zegt genoeg over hun!
  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Schakel deze zot vandaag nog uit wacht niet tot morgen zie rusland.
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Door zijn nieuwe wet riskeren de onafhankelijke economen die de index verkeerd becijferen, en Erdonomics niet onder de knie hebben voor jaren in de cel te belanden.
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Niet bepaald een economisch groot licht, die Erdogan.
  • willem sliggers

    2 jaar geleden
    Hetzelfde individu als Poetin , hij droomt ook van een terugkeer naar het Ottomaanse rijk ! Lid van de Navo dat zowel wapentuig koopt bij de V.S. als bij Poetin !