© mu

© bdd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Putdekselmoord: zoon blijft onder elektronisch toezicht

De twee verdachten van de zogenaamde ‘Putdekselmoord’ in Gierle (Lille) verschenen vrijdag voor de raadkamer. De zoon blijft onder elektronisch toezicht. De zaak van de vader is uitgesteld.

Ivo Meulemans

Varkenskweker Jef V.O. (56) en zijn zoon Marnik (21) worden beiden verdacht van de moord op Paul Boeye (51) uit Sint-Lenaarts (Brecht). De bio-ingenieur werd op 4 februari dood aangetroffen naast een waterput op zijn boerderij aan Rooien in Gierle, die hij verhuurde aan de familie V.O.

Vader en zoon beweren dat het om een noodlottig ongeval ging en dat het slachtoffer het betonnen deksel per ongeluk op het hoofd kreeg. Ze herhaalden die versie op 28 februari tijdens een reconstructie. De speurders menen dat de verdachten ‘onlogische handelingen’ hebben gesteld bij de hulpverlening.

De advocate van Marnik V.O. vroeg vrijdag de vrijlating van haar cliënte, maar de raadkamer ging daar niet op in. De jongeman moet zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband. De advocaat van Jef V.O. vroeg om een uitstel. “Er ontbreken verschillende technische verslagen van deskundigen in het dossier”, zei meester Vincent Andries.

Jef V.O. verschijnt over een week opnieuw voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER