James Arthur Photography

Lange wachtrijen op Brussels Airport bij paspoortcontrole voor niet-Schengenvluchten

Op Brussel Airport staan er sinds vanochtend lange wachtrijen aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. De luchthaven raadt passagiers daarom aan om drie uur voor het vertrek van hun vlucht aan te komen. Vluchten naar bestemmingen in de Schengenzone worden niet beïnvloed.

De wachtrijen worden veroorzaakt door de drukte en door het feit dat de geautomatiseerde grenscontrolepoortjes wegens een technisch probleem niet beschikbaar zijn. Brussels Airport doet er naar eigen zeggen met zijn partners alles aan om de wachtrijen te organiseren en te stroomlijnen om de impact voor passagiers op niet-Schengenvluchten te verminderen.

De paspoortcontrole wordt uitgevoerd door de federale politie. Zij heeft haar personeelsbezetting verhoogd om de wachtrijen te verminderen. Volgens een woordvoerster zal het probleem aan de e-gates zondag nog niet hersteld kunnen worden.

Ongeveer 30.000 mensen moeten zondag op de luchthaven een vlucht nemen. Op een totaal van 229 vertrekkende vluchten, hebben er 66 een bestemming buiten de Schengenzone, zegt een woordvoerster van Brussels Airport aan Belga.

Meest gelezen