©  EPA-EFE

Lange wachtrijen bij paspoortcontrole op Brussels Airport door technisch probleem met grenscontrolepoortjes

Op Brussel Airport hebben er sinds zondagochtend lange wachtrijen gestaan aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. Sedert 16 uur zijn de rijen weer weggewerkt, meldt de luchthaven.

Bron: Belga

De wachtrijen werden veroorzaakt door de drukte en door het feit dat de geautomatiseerde grenscontrolepoortjes wegens een technisch probleem niet beschikbaar waren. Brussels Airport deed er naar eigen zeggen met zijn partners alles aan om de wachtrijen te organiseren en te stroomlijnen om de impact voor passagiers op niet-Schengenvluchten te verminderen.

Twee van de ‘e-gates’ konden iets voor 15 uur opnieuw hersteld worden, wat de mogelijkheid bood de wachtrijen weg te werken. Tegen 16 uur was alles weer normaal, zegt een woordvoerster van de luchthaven.

De paspoortcontrole wordt uitgevoerd door de federale politie. Zij verhoogde zondag haar personeelsbezetting om de wachtrijen te verminderen.

Ongeveer 30.000 mensen moeten zondag op de luchthaven een vlucht nemen. Op een totaal van 229 vertrekkende vluchten, hebben er 66 een bestemming buiten de Schengenzone.

Zondagavond blijven er technici op post om de overige grenscontrolepoortjes te herstellen.

LEES OOK. Spontane staking veroorzaakt hinder op Brussels Airport, dreigt Schiphol-scenario? “Het wordt een hete zomer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER