Koning Filip en koningin Mathilde bij hun vertrek naar Congo
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Filip en koningin Mathilde bij hun vertrek naar Congo © Photo News

Zal ons koningspaar indruk maken in Congo? “Deze missie lukt alleen als hij met gewone Congolezen praat”

RoyaltyHet Belgisch koningspaar en de premier trekken vanaf vandaag een week op staatsbezoek naar Congo. Het bezoek staat in het teken van verzoening voor het koloniale verleden en het gewelddadige Congolese heden. Maar wat kunnen we precies verwachten? Komen er voor het eerst verontschuldigingen? En wanneer zal de reis geslaagd zijn? “Hooggeplaatsten kunnen ze ook ontmoeten in Brussel.”

5 reacties

  • Louis Momme

    2 jaar geleden
    Congo is al 50 jaar onafhankelijk. Wat hebben we daar nog te zoeken? Buiten de belangen van rijke particulieren waaronder de Koninklijke familie met de Union Minière (Union Minière du Haut-Katanga) nu Umicore. Umnicore die trouwens ongestraft overal erg vervuilde sites achterlaat.
  • Johan Van Berlo

    2 jaar geleden
    Excuses niet namens de Belgische bevolking wel ten persoonlijken titel voor zijn overgrootvader Leopold 2. En zeker geen financiële compensate, het land is rijk genoeg maar heeft sinds de onafhankelijkheid , en dit door corrupte leiders, dit volledig verkwanselt.
  • Marc Paesen

    2 jaar geleden
    Dat ze maar geen geld gaan geven aan dat corrupte zakkenvullend regime!
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    "Met gewone Congolezen praten"? Daar zullen de lokale machthebbers wel een stokje voor steken.
  • Stroobants Alexander

    2 jaar geleden
    Als hij sorry kont zeggen dat moet hij dat in naam van zijn Familie doen en niet in onze naam, wij hebben hier geen schuld aan het bloed vergoten door zijn voorvaderen.