Alderweireld en Mignolet.
Volledig scherm
PREMIUM
Alderweireld en Mignolet. © Belga

Onze chef voetbal ziet hoe Rode Duivels, zeker over de grens, een spotprent zijn geworden: “Geef ons weer hoop”

Rode Duivels“We moeten niet naïef doen”, vindt onze chef voetbal Niels Poissonnier. De Rode Duivels zijn geen wereldtop meer. Een deel van de natie vraagt zich zelfs nog net niet af waarom we überhaupt nog naar Qatar gaan. Aan Roberto Martínez en zijn ploeg om weer voor hoop te zorgen, te beginnen met een goede prestatie vanavond tegen Polen.

22 reacties

  • RANDY VAN BUGGENHOUT

    2 jaar geleden
    Het is mooi geweest, maar de weg naar beneden in de landenrangschikking (die eerste plaats heb ik altijd al gerelativeerd) is begonnen. Er zal moeten worden gebouwd aan een nieuwe ploeg, maar dat zal, zoals we Martinez op de persconferentie horen praten, wellicht pas gebeuren na het WK in Qatar onder een nieuwe bondscoach. Het zou wel eens lang kunnen duren voordat we opnieuw zo'n goede ploeg hebben. Ook al heeft deze generatie 'slechts' brons behaald, voor een klein landje toch niet slecht.
  • Marc Van Leeuwen

    2 jaar geleden
    Het ligt aan Martinez, de helft of meer van de ploeg bestaat uit bankzitters, ex-gekwetsten, nog steeds goede spelers of kunnen dat weer worden maar zitten zonder speelminuten. De andere helft met o.a. KDB, HVA hadden een zwaar seizoen en waren al in decompressie. 1 zo´n speler kan al winst of verlies uitmaken, laat staan 75% van je ploeg! Van Gael wil alleen fitte en hongerige spelers. Ziedaar hét verschil!
  • Eric Bex

    2 jaar geleden
    Geef ons nationaal elftal een toptrainer en de wereld zal er al helemaal anders uit zien 👍. Blijf toch niet sukkelen met die incapabele Martinez aub. We hebben meerdere absolute wereldtoppers. Nu nog een topcoach om het geheel compleet te maken.
  • Walter De Vuyst

    2 jaar geleden
    Onze chef voetbal moet zich niet bezighouden met wat ze over de grens denken van het Belgisch voetbal na de eerste nederlaag in 25 jaar tegen Nederland . De Rode Duivels hebben schitterende jaren achter de rug , dat het nu wat minder gaat is de normaalste zaak ter wereld .
  • Kurt Stevens

    2 jaar geleden
    Voor een klein land als België hebben wij waarschijnlijk in Frankrijk de enige kans een WK laten schieten. Hierop kunnen wij alleen maar fier zijn. deze generatie zal het vandaag ook niet meer doen. We zullen blij mogen zijn dat we de poules overleven. Een nieuwe gouden generatie duurt jaren. Dus tijd om te veranderen en spelers durven thuis te laten. En wat alle andere lande ook mogen zeggen, pure jaloezie. En zoals voorspelt zijn de arrogante Nederlanders reeds kampioen.