Roman Abramovitsj neemt in een brief van 35 bladzijden aan EU-bestuurders afstand van het beleid van president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Roman Abramovitsj neemt in een brief van 35 bladzijden aan EU-bestuurders afstand van het beleid van president Vladimir Poetin. © Photo News/AFP

Roman Abramovitsj neemt in brief afstand van Poetin: “Hij steunt oorlog in Oekraïne niet”

De Russische oligarch Roman Abramovitsj (55), ex-eigenaar van voetbalclub Chelsea, klaagt de EU-sancties tegen hem aan bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. In een brief die is opgesteld door zijn Brusselse advocatenkantoor vraagt hij EU-functionarissen om hem van de sanctielijst te halen. “Abramovitsj steunt de oorlog van Vladimir Poetin in Oekraïne niet”, klinkt het.

9 reacties

  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Eigenaardig dat rijke Russen en families van Kremlin regeringsleiders in het buitenland leven in alle luxe en in Rusland is het toch zo goed ???
  • vangeel guido

    2 jaar geleden
    Ik vrees voor de man zijn leven nu.Maar hopelijk stopt deze waanzin oorlog begin juli.Padstelling.
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Hoe kom je aan zoveel geld Roman Abramovitsj ? Dat kan niet als je gewoon werkt als iedereen enerzijds en waarom sta of stond u naast Poetin anderzijds ? De zogenaamde boetes zijn peanuts ! In beslagnames zijn meer dan terecht !
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Alle oligarchen vergaren hun fortuin op de rug van de gewone Rus. Deze probeert gewoon de schade te beperken.
  • Eddy Dermon

    2 jaar geleden
    En dat moet ik geloven !!!!!!!!!!!!!!!