Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

Van der Straeten wil versnelling in certificering groene waterstof

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil dat Europa een tandje bijsteekt in de certificering van groene waterstof. Het gaat om een energiebron die volledig klimaatneutraal wordt geproduceerd en die als brandstof kan dienen voor sectoren die niet zomaar kunnen overschakelen op elektriciteit. Maar om zeker te zijn of ze wel echt ‘groen’ is, is een robuuste certificering nodig.

10 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    viaene philippe, nieuwe kencentrales kosten de belastingbetaler per geproduceerde MWh het dubbele aan subsidies ten opzichte van Offshore windmolenparken. Meer nog, er worden nu zelfs zulke windmolenparken zonder subsidies geplaatst.
  • José Lippens

    2 jaar geleden
    Nu zet ze eindelijk in op waterstof, (die van veel te ver komt en daardoor al te duur is) maar waarom hield ze zolang de boot af en hield vast aan gas? Waarschijnlijk heeft ze ergens belangen in. Ondertussen heeft de Colruytgroep een waterstoffabriek in Nederland gebouwd. Ons politiekers willen geen vooruitgang in België. Nu een kleine installatie in eigen tuin zou het wonder zijn om ons volledig af te koppelen van de dievenbende electrabel.
  • viaene philippe

    2 jaar geleden
    Groen probeert van alles om in de aandacht te komen maar verwezenlijken gebeurt er niets alles groen gesubsidieerd en wie betaalt dit de gewone werkmensen en wij willen dit niet de wereld redden denken ze en wij maar alles slikken dat blijft niet duren het is gewoon niet te betalen voor de kleine man.
  • Bernard Loncke

    2 jaar geleden
    Voor grootschalige productie van groene waterstof, is tevens grootschalige productie van groene stroom nodig. Daar is nu geen sprake van. Tomas Mathijsen, adviseur bij Over Morgen, zegt hierover: ‘Op dit moment is 13,8 procent van ons elektriciteitsverbruik duurzaam opgewekt. Er is nog geen sprake van structurele overschotten; bijna al deze elektriciteit wordt direct ingezet voor gebruik. En ook de komende jaren zijn er geen grote overschotten te verwachten. De groenen komen weer met fabeltjes!
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Waterstofgas is het meest lekgevoelige en explosieve gas dat bestaat, om dat te doen ontploffen is zelfs geen vonk of vlam nodig. Kan nooit in handen gegeven worden van miljoenen niet altijd even handige chauffeurs. Goed voor industriële processen en zwaar vervoer.