Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Photo News

ONZE OPINIE. “Het corona-blunderboek is dikker dan Vandenbroucke wil toegeven”

Voor de tweede keer in enkele weken tijd duiken verhalen op over blunders van de FOD Volksgezondheid en het geneesmiddelenagentschap FAGG. “De malaise bij zijn diensten is groter dan minister Vandenbroucke wil toegeven”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ofwel weet hij het echt niet en spelen ze met zijn voeten.”

38 reacties

  • Jos Roofthooft

    2 jaar geleden
    de grootste blunder is:hij had nooit minister mogen zijn,waarom gaan wij nog kiezen?
  • Dirk Vanmenklten

    2 jaar geleden
    @JanPeeters: 200.000€ per jaar verdienen op onze kosten en dan zo'n mest maken... HALLO. Zijn we zijn vorige dabaclle ( toen was hij nog verkozen) al vergeten waar er plotseling geld weg was en de pensionkas he waar is die naartoe.. deze man heeft ons al heeel veel geld gekost en toch komen die terug id politiek. Tja das teken dat we niet leren he en maar blijven sukkelen.
  • Eddy Willems

    2 jaar geleden
    Met dar verschil dat de ene eerlijk toegeeft geblunderd te hebben en de eer aan zich zelf houdt en de andere gewoon op zijn troon blijft zitten en doet of er niets aan demand is. Hij is dan ook al wat meer gewoon natuurlijk. Het is niet het eerste 'brandje' dat hij moet blussen!
  • Jan peeters

    2 jaar geleden
    Gelukkig dat we VDB hadden en het niet moesten doen met Jambon, die zat zich midden de corona crisis te amuseren in Dubai, hij heeft van Vlaanderen een grote puinhoop gemaakt, net zoals Weyts het onderwijs totaal negeert. Dat is pas erg, natuurlijk zullen er fouten gemaakt zijn, corona was ook niet alledaagse kost,kijk maar naar andere landen het was daar niet beter. Je moet niet vragen vanwaar de wind komt, van diegenen die totaal NIKS hebben gedaann makkelijk om wat te brullen aan de zijlijn.
  • Eduard Pelckmans

    2 jaar geleden
    De Minister en al die anderen die erbij betrokken waren, zijn federale ambtenaren en die werken niet volgens kwaliteits ISO' Normen of Belgische Normen: steeds blunders zonder enige duidelijke en vertrouwelijke externe audits. Zo werkt de regering De Croo want vooral GROEN en ECOLO hebben eigen normen; kijk maar eens naar de "Oeps" van de NMBS.