“Het is logisch dat de lijn niet evenwijdig loopt met de zestienmeterlijn”: onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij gelijkmaker Wales

Rode DuivelsBondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. “Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is.” Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek. 

84 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Inderdaad. Zes Belgen en vier Nederlanders, waarvan er drie vrij lopen. Daar moet Martinez het over hebben.
  • Jeff Vanden Eynde

    2 jaar geleden
    De foto is genomen op het ogenblik dat de bal nog aan de voet van de speler "kleeft". Wanneer de foto 1 miliseconde later genomen wordt, is het altijd buitenspel, want de aanvaller maakt een voorwaartse beweging en de verdediger maakt een achterwaartse beweging. De lijnrechter staat perfect opgesteld en twijfelde hij geen seconde om de vlag omhoog te steken. En sporen komen alleen in het oneindige samen wanneer men kijkt vanuit het midden tussen de rails. Dat is hier niet het geval.
  • Pieter Vankamp

    2 jaar geleden
    Volledig uit verband gespeeld, 3 belgen op een m2
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Aan de schouder hangt ook nog de arm die wat vooruit steekt. De top van de schouder is gelijk met de voet van de Belgische verdediger. Gelijk is geen buitenspel. Een lijnrechter kan het bovendien ook niet altijd op de paar cm juist zien. Daarom is er een VAR. Het verandert niets aan de getrokken lijnen als je zou kijken vanuit het standpunt van de lijnrechter. Die moeten vanuit zijn zicht dan ook met de lijnen op het veld naar 1 punt lopen.
  • patrick van der bauwhede

    2 jaar geleden
    Ik wil het zeker niet opnemen voor Martinez want vond bijvoorbeeld dat hij veel te lang wachtte met zijn vierde en vijfde wissel maar dit was echt een geval van misschien één halve centimeter en dan nog. De blauwe lijn en de rode op elkaar leggen mag blijkbaar niet maar toch kan het gebeuren dat die perfect boven op elkaar passen. Maar ja in zo'n geval en na zeer lang wachten moest er een keuze van rood en blauw gemaakt worden en onder druk doen ze denk ik dat dan maar met de natte vinger.