© Photo News

Wereldkampioene Dideriksen aan het feest in Drenthe, D’hoore zesde

Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans Cycling Team) heeft zaterdag in het Nederlandse Hoogeveen de Ronde van Drenthe (Ned/WorldTour) bij de vrouwen op haar palmares gebracht. De Deense wereldkampioene toonde zich de snelste van een kopgroep van vier en haalde het voor de Italiaanse Elena Cecchini (Canyon SRAM Racing) en de Nederlandse Lucinda Brand (Team Sunweb). Jolien D’hoore werd zesde.

belga

De wedstrijd die deel uitmaakt van de WorldTour, de tweede koers in het WorldTour-circuit bij de vrouwen dit seizoen, kent als voornaamste obstakel de zogenaamde VAM-berg. Het was Ellen van Dijk die er haar aanval plaatste op 30 kilometer van het eind. Ze verzamelde snel tien seconden op de groep met favorieten, die nog zo’n vijftien rensters telde.

Lang bleef ze niet voorop, een hergroepering volgde waarna Brand, winnares van de Omloop Het Nieuwsblad, het probeerde. Amalie Dideriksen, Elena Cecchini en Elisa Longo Borghini, winnares van de Strade Bianche vorige week, pikten aan. Al snel sprokkelde dit kwartet vijftien seconden en in de achtervolging deden enkele ploegmaats voorbeeldig afstoppingswerk.

Brand zette als eerste de sprint aan, maar werd geremonteerd en zou vrede moeten nemen met een derde stek. De zege ging naar Dideriksen, haar eerste in haar trui van wereldkampioene. Ze volgt op de erelijst de Nederlandse Chantal Blaak op, die vandaag negende werd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer