Archieffoto.
BELGA/JANSENS

16 jaar na parachutemoord: Els Clottemans vrijgelaten onder elektronisch toezicht 

Els Clottemans, die veroordeeld is voor de zogenoemde parachutemoord, is vrij onder elektronisch toezicht. Dat bevestigt Jef Vermassen, de advocaat van de nabestaanden van Els Van Doren. Clottemans werd in 2010 tot dertig jaar cel veroordeeld voor de moord op haar vriendin en liefdesrivaal. Ze had de parachute van Van Doren gesaboteerd, waardoor die tijdens een sprong neerstortte.

Sinds vrijdag is Els Clottemans vrijgelaten onder elektronisch toezicht. Ze moet zich wel nog aan bepaalde voorwaarden houden. Volgens Jef Vermassen, advocaat van de nabestaanden, mag ze overdag gaan werken, moet ze de slachtoffers afbetalen en mag ze niet in de provincie Antwerpen komen, waar de nabestaanden wonen. Na het werk moet ze thuisblijven.

Vorig jaar in oktober kreeg Clottemans van de strafuitvoeringsrechtbank al de toelating om overdag de gevangenis te verlaten om een opleiding te volgen.

Staalhard ontkennen

Clottemans zat ­in de gevangenis voor de moord op haar vriendin en liefdesrivale Els Van Doren. Zij stortte in 2006 te pletter met een gesaboteerde parachute. Clottemans bleef staalhard ontkennen ook maar iets te maken te hebben met de moord, en ook harde bewijzen bleven achterwege. Toch stond haar schuld vast voor de assisenjury. 

Clottemans werd in oktober 2010 veroordeeld voor een celstraf tot 30 jaar.

Meest gelezen