Onze tv-tips: rebellen, een oude bekende en muzikale vrouwen

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Buurman Wat Doet U Nu?

Een, do, 21.15u

Tussen 1984 en 1991 was Jessie Decaluwé een van onze belangrijkste een van onze belangrijkste televisie- en radiopresentatrices. In alle stilte emigreerde ze elf jaar geleden naar een onherbergzaam gebied in Marokko, waar ze leeft tussen de berbers in een sprookje van 1001 Nacht. Zoals uit dit portret blijkt, is Jessie nog steeds de galante, warme gastvrouw die haar hart opent voor Cath Luyten. Een heel mooi portret van een voormalige leading lady van de openbare omroep.

She’s Lost in Music

Canvas, do, 23u

Prima te pruimen docu waarin Isolde Lasoen zes vrouwelijke artiesten van bij ons volgt die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscène. In deze eerste aflevering staan Meskerem Mees en Sylvie Kreusch centraal. De camera’s waren erbij op het moment toen ze op het punt stonden om hun debuutplaat te lanceren. Isolde is vooral benieuwd naar hoe de jonge muzikanten dit aanpakken, zeker in een periode toen er nog volop corona was. 

Klimaatrebellen

NPO2, do, 22.20u

Steeds meer jongeren maken zich zorgen om onze planeet. Ook in Nederland sluiten heel wat jonge mensen zich aan bij de klimaatgroep Extinction Rebellion. Ze voeren strijd voor het goede doel. Maar ze doen dat op hun manier, met nachtelijke campagnes, acties op grote hoogte en zelfs arrestaties of een strafblad tot gevolg. Deze documentaire toont goed hoe jongeren een bepaalde grens oversteken voor hun grote gelijk. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer