Boetegeld nieuwe trajectcontroles Bonheiden gaat dan toch niet naar omstreden privébedrijf 

De gemeente Bonheiden plant 10 nieuwe trajectcontroles. Vooral straten rond scholen en met druk fietsverkeer worden aangepakt. Na heel wat ophef en bedenkingen vanuit de Vlaamse regering gaat de gemeente dan toch niet in zee met het privébedrijf TAAS, dat een deel van het boetegeld zou afromen.

In Bonheiden komen er tegen begin volgend jaar 10 nieuwe trajectcontroles bij. De gemeente heeft al drie trajecten waarop camera's controleren of je niet te snel rijdt tussen twee punten. Maar dat volstond niet. "Wekelijks lopen er klachten binnen rond overdreven snelheid. Heel wat inwoners voelen zich onveilig in hun eigen straat", klinkt het bij het gemeentebestuur. Daarom worden nu vooral straten aangepakt rond scholen en waar veel fietsers passeren.

Boetegeld niet naar privébedrijf

Bonheiden gaat voor deze controles uiteindelijk niet in zee met het privébedrijf TAAS. Die samenwerking was erg omstreden omdat het bedrijf een deel van het boetegeld mocht afromen. Het gemeentebestuur van Bonheiden benadrukt in een persbericht dat het zelf de ANPR-camera's aankoopt en samenwerkt met partner Smartville. Een aanbieder van trajectcontroles die werkt volgens de voorwaarden vooropgesteld door de Federale Politie.

Meest gelezen