Hoge temperaturen op komst: welke tips zorgen voor verkoeling overdag? Hoe slaap je beter bij hoge temperaturen, wat zet je op het menu en wat kan kinderen helpen om minder last te hebben van de hitte?
Volledig scherm
Hoge temperaturen op komst: welke tips zorgen voor verkoeling overdag? Hoe slaap je beter bij hoge temperaturen, wat zet je op het menu en wat kan kinderen helpen om minder last te hebben van de hitte? © Shutterstock / MNStudio

Lezersoproep. Hoge temperaturen op komst: hoe hou jij het fris en welke tips helpen om beter te slapen tijdens zwoele nachten?

Vandaag kan het al 27 graden worden, zaterdag stijgt het kwik zelfs naar 32 graden. Genoeg zonne-energie om zonnepanelen te laten renderen, maar hoe zorg je dat je zelf het hoofd koel houdt? Welke tips zorgen voor verkoeling overdag, hoe slaap je beter bij hoge temperaturen en wat kan kinderen helpen om minder last te hebben van de hitte? Deel jouw tips en help andere lezers om minder te puffen.

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Nooit eerder zoveel stroom uit zon en wind. Zal uw energiefactuur straks dalen?
    PREMIUM

    Nooit eerder zoveel stroom uit zon en wind. Zal uw energiefac­tuur straks dalen?

    Een nieuw rapport laat er geen twijfel over bestaan: ook 2023 was voor Europa een jaar vol extreem weer. Veel warmer, natter en winderiger dan gemiddeld. In het sombere rapport gloort echter ook een streepje licht. Er werd vorig jaar een zeer positief record gebroken: nooit eerder produceerden we zoveel stroom uit zon, wind en water. Zijn we op weg om fossiele brandstoffen volledig te bannen? En doet dat uw energiefactuur straks dalen? “We hebben al 12 miljard euro uitgespaard dankzij zon en wind.”