AFP or licensors

Lange wachtrijen en tapkraantjes waar weinig uitkomt: bezoekers Pinkpop niet te spreken over waterverdeling 

Er stonden vanmiddag lange wachtrijen aan de waterverdeelpunten op het festivalterrein van Pinkpop. Bezoekers mogen niet zelf water meenemen en moesten al snel 30 minuten aanschuiven voor gratis water. De organisatie roept op om ook het drinkwater bij de toiletten te gebruiken, maar beelden op sociale media tonen dat er amper druk op de tapkraantjes staat.

"Pinkpop stuurt een melding via de app: 'ook het water bij de toiletten is drinkbaar'. Ondertussen: druppel je glas maar vol": misnoegde festivalgangers lieten van zich horen op sociale media. Ze mogen niet zelf water meenemen, maar dat leverde vanmiddag met temperaturen boven de 30 graden lange wachtrijen op aan de drie waterverdeelpunten.

Festivalmanager Niek Murray verklaarde tegen de Nederlandse openbare omroep NOS dat er drie tot vier watertappunten bij zouden komen, en dat bezoekers ook bij de toiletgroepen terechtkunnen om te drinken.

Ook aan de eettentjes zouden lange wachtrijen hebben gestaan door gebrek aan personeel. "We kregen niet meer personeel", aldus een van de uitbaters tegen de regionale omroep L1. "Er zouden wel vrijwilligers komen helpen, maar die zijn niet komen opdagen. Te warm, denk ik."

Meest gelezen