Eén jaar later: de Primark-toeristen blijven komen

© foto’s fvv

© fvv

© fvv

© fvv

© fvv

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een jaar na de veelbesproken opening van een Primark-vestiging in de Langemunt blijft de winkel een trekpleister, zeker bij onze zuiderburen. De binnenstad bulkt van de Fransen.

bst

Le magasin Primark, s’il vous plaît?” Op en rond de Vrijdagmarkt zijn ze de vraag al gewoon. Het is rustig in de binnenstad, maar één ding valt op: overal staan auto’s met Franse nummerplaten. Drieënveertig telden wij er maandag tijdens een snelle ronde door de straten rond de Vrijdagmarkt.

Let er zelf maar eens op: in de Belfortstraat, de Kammerstraat, de Nederpolder, Nieuwland, op Sint-Jacobs, op het Beverhoutplein ... allemaal nummerplaten uit de noordelijke departementen.

Enig alternatief: Parijs

Dat onze zuiderburen stuk voor stuk voor Primark komen, is moeilijk te zeggen. Maar de opvallende aanwezigheid van de Fransen is er niet zomaar. Een jaar nadat de ‘bruinezakkeninvasie’ is losgebarsten, blijft de winkel horden mensen naar Gent lokken. De herkenbare zakken zijn overal te spotten.

De dichtstbijzijnde Primark voor shoppers uit het noorden van Frankrijk is gelegen in Parijs, zei Michel uit het departement Pas-de-Calais ons. “En dan is een tripje Gent eenvoudiger en goedkoper.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen