De politie kwam ter plaatse aan De Nekker om de mensen te informeren dat ze geen toegang meer kregen. © rr

Maximumcapaciteit van De Nekker bereikt: honderden mensen keren teleurgesteld terug naar huis

Mechelen -

Het sport- en recreatiedomein De Nekker heeft zaterdagnamiddag opgeroepen om niet meer naar het park af te zakken omdat de maximumcapaciteit was bereikt. Daardoor kregen honderden mensen geen toegang meer en moesten ze teleurgesteld terugkeren.

Met het tropische weer besloten heel wat mensen om zaterdag af te zakken naar het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Het strand kwam in de loop van de namiddag evenwel zeer snel vol te liggen. Er was amper nog een plaatsje te vinden. “Er was sprake van een zeer grote drukte. In samenspraak met De Nekker hebben we opgeroepen om niet meer naar het domein af te zakken. Gewoonweg omdat het punt bereikt was dat er niemand meer bij kon”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

“Alle tickets waren effectief uitverkocht. Zonder ticket was het onmogelijk om het domein nog te betreden”, liet De Nekker zaterdagnamiddag weten. In de vooravond werd het park zelfs volledig afgesloten.

Zaterdagnamiddag waren er tussen de 5.000 en 6.000 mensen aanwezig in het park. “Samen met de medewerkers van De Nekker hebben wij de mensen die nog arriveerden geïnformeerd over de situatie”, gaat de politiewoordvoerder verder. “Sommige mensen vertrokken opnieuw als ze hoorden dat er ze er niet meer bij konden, anderen maakten dan weer een wandeling in de buurt of zakten naar het stadscentrum af om er een terrasje te doen. Sommigen reageerden uiteraard teleurgesteld, maar de veiligheid primeerde.” Alles samen moesten honderden mensen rechtsomkeer maken.

Teleurgesteld

“Ja, ik ben echt teleurgesteld. Mijn vrienden zaten al enkele uren binnen en ze stuurden me foto’s via Whatsapp. Uiteindelijk had ik ook zin gekregen om wat op het strand te gaan liggen en wat verkoeling te zoeken in het water. Daarom ben ik nog snel van Antwerpen naar Mechelen gereden, maar kreeg hier te horen dat ik niet meer binnen mocht”, reageert Ismaël uit Antwerpen ontgoocheld. “Echt wel spijtig. Mijn vrienden zitten honderd meter verder van de zon en het water te genieten. Er zit niks anders op dan terug te keren naar Antwerpen.”

“Het is spijtig. Eerst waren van plan om naar zee te rijden. Maar daar vreesden we voor een overrompeling. Daarom beslisten we om naar De Nekker te komen. We hadden geen ticket gereserveerd en kregen aan de poort te horen dat het gewoon overvol was en dat we er niet meer bij konden. Dan gaan we maar terug naar huis en wat zonnen in de tuin. Maar uiteraard waren we liever hier gebleven”, zeggen Maaike en Jasmin uit Willebroek.

Federale politie

In de loop van zaterdagnamiddag kreeg de lokale politie bijstand van de federale politie. Zij sprongen onder meer bij om bezoekers duidelijk te maken dat er niemand meer bij kon en om de uitstroom van de zonnekloppers ’s avonds in goede banen te leiden. In het domein deden zich verschillende opstootjes voor. Meerdere jonge mensen daagden elkaar uit en het kwam tot enkele vechtpartijtjes, maar volgens de politie bleven grote incidenten uit. Voor de poorten bleven ook veel jongeren hangen om hun ongenoegen te laten blijken nadat ze te horen hadden gekregen dat ze niet binnen mochten.

“Wie toch nog een bezoekje wil brengen aan het sport- en recreatiedomein, kan dat de volgende dagen doen. Vanaf dinsdag worden er opnieuw zomerse temperaturen voorspeld. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen