Luc Partoune, voormalig topman van de luchthaven in Luik, zit in de cel op verdenking van ongeoorloofde beïnvloeding, corruptie en verduistering door een persoon met een openbare functie.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Partoune, voormalig topman van de luchthaven in Luik, zit in de cel op verdenking van ongeoorloofde beïnvloeding, corruptie en verduistering door een persoon met een openbare functie. © Photo News/Belga

Ex-topman luchthaven Luik in cel: hij gaf vrienden nepjobs en trakteerde zichzelf op dure etentjes, luxehotels en een wijnkelder op kosten van belastingbetaler

Ruim een kwarteeuw was Luc Partoune (61) de messias van Luik Bierset. Onder zijn bewind groeide de ingedommelde luchthaven uit tot de grootste vrachtluchthaven van het land. Tot een audit uitwees dat hij zichzelf al jaren trakteerde op dure etentjes en verblijven in luxehotels, op kosten van de belastingbetaler. Partoune zit sinds vrijdag in de cel. Portret van ‘De Dandy’: een CEO die zichzelf onaantastbaar waande, maar net als Icarus te dicht bij de zon vloog en zijn vleugels verbrandde.

54 reacties

  • Lieven De Cock

    2 jaar geleden
    Misschien kan men direct een cordon sanitaire uitvoeren rond deze persoon zijn entourage, daar zou toch geen enkele partij of rechtschapen politicus mogen mee samenwerken of ligt dat moeilijk?
  • Chil Van Hove

    2 jaar geleden
    Weeral ene die politiek benoemd is..en die moet dan berecht worden door ene die ook politiek benoemd is... Enige oplossing : aanstellen van een dictator (moet dan wel ne eerlijke zijn) gedurende een jaar of 5..om alle corruptie ,zakkenvullerij en alles wat in dit landje fout loopt (o.a. 50 ministers ) keihard aan te pakken.
  • San Pauwels

    2 jaar geleden
    Waarschijnlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. Hamvraag: hoeveel belastinggeld gaat erop deze wijze verloren? Het probleem is dat dergelijke witteboordencriminaliteit zelden wordt bestraft. We zijn wereldkampioen in het betalen van belastingen. België telt bijvoorbeeld veel alleenstaanden (en dat aantal zal nog toenemen) die ongeveer 52% van hun loon afstaan en nog kampt men met een begrotingstekort. De Wever zegt altijd: show me the money; neen het is: follow the money ;-)
  • Willy Masson

    2 jaar geleden
    Een PS er ? Dat ze maar opletten of het ABVV organiseert een algemene staking voor hun kameraad vrij te krijgen.
  • Bernard Vanderstraeten

    2 jaar geleden
    Ge moet als gewone man eens een euro vergeten aangeven... Ze weten u wel te vinden en lang duurt het niet...