© ATV

Dit was het schietincident waardoor autistische jongeman al drie weken in gevangenis zit

Hoboken -

De 25-jarige Sohaib Ahalit zit na een ‘schietincident’ in Hoboken al drie weken lang opgesloten in het arresthuis in de Antwerpse Begijnenstraat. Aanleiding was een ‘schietincident’ op 28 mei 2022 waarbij twee politievrouwen hem onder vuur hielden omdat hij wild tekeerging met een hamer.

sodb

Op zaterdag 28 mei kreeg de politie een melding over een man met een psychische stoornis die met een hamer auto’s beschadigd zou hebben aan de Blikfabriek in Hoboken. Het bleek om de 25-jarige Sohaib Ahalit uit Hoboken te gaan, die een ernstige vorm van autisme heeft. Na de oproep kon de politie hem overmeesteren en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket besliste dat hij niet naar een instelling kon gaan, maar meteen in de gevangenis opgesloten moest worden. “Toen de cipiers hem naar een cel brachten, kreeg hij schrik. Hij verzette zich, waarbij een cipier hem in zijn gezicht sloeg en Sohaib zijn vier voorste tanden verloor. Nadien hebben ze hem in een isoleercel geplaatst waar hij nu nog steeds zit”, vertelt zijn zus Assia (28).

Het incident circuleerde destijds ook op sociale media. De Nederlandse zanger Gers Pardoel deelde beelden op Instagram, waarbij twee politieagenten Sohaib onder vuur hielden en herhaaldelijk “Leg uw wapen neer” riepen.

LEES OOK. Autistische jongeman zit al drie weken in isoleercel na schietincident, familie trekt aan alarmbel: “Middeleeuwse toestanden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV