©  BELGA

Carl Hoefkens stapt eerste keer als T1 het veld op bij Club Brugge: “Ik wil Noa en Charles houden, maar de kans is er dat ze vertrekken”

De kop is eraf voor Carl Hoefkens en zijn staf: maandag trainde Club Brugge een eerste keer voor het nieuwe seizoen 2022-2023. Mét elf ‘stagiairs’, en zonder grote namen. Zijn eerste voorbereiding als T1 wordt kort, krachtig én vreemd, weet ook Hoefkens. “Maar dat moet geen nadeel zijn”, klinkt het. Dat wijzigt niets aan het doel: een vierde landstitel op rij pakken.

Junior Verbeeke

“Eigenlijk ben ik hier vanochtend niet met een ander gevoel aangekomen dan anders.” Aldus een grijnzende Carl Hoefkens langs het veld. We spreken hem op het einde van zijn eerste training als T1 van Club Brugge, een rol die hij toegeschoven kreeg nadat Alfred Schreuder voor oude liefde Ajax koos. Opvallend veel jong geweld trouwens, daar in het Belfius Basecamp. Omdat zowat de helft van de kern nog vakantie heeft, mogen er in totaal twaalf beloften meetrainen.

“Ik heb het hen nog gezegd: Kansen krijg je niet bij Club Brugge, die moet je verdienen”, vertelt Hoefkens. “Het is de bedoeling dat ze zich de komende weken tonen. En wie dat doet, mag blijven. Ik heb geen vast aantal postjes dat ik kan verdelen de komende weken. Dat maakt het ook zo boeiend. Soms komt zo’n evolutie ook gewoon heel onverwacht. Dat gebeurde bijvoorbeeld met Ignace Van der Brempt vorig seizoen.”

 ©  BELGA

Hoefkens weet dat het een vreemde voorbereiding wordt: op 4 juli vervoegen Hans Vanaken en co. de groep na wat vakantie, twee weken later staat de Supercup tegen bekerwinnaar AA Gent al op het programma. “Deze voorbereiding is inderdaad speciaal, maar ik zit al lang in het wereldje en schrik nog van weinig”, zegt Hoefkens. “Maar hoeft dat een nadeel te zijn, zo’n korte voorbereiding? Misschien ook niet.” Het grootste verschil met vroeger, toen hij nog in de schaduw opereerde? “Niet zo heel veel, enkel dat ik nu de absolute eindverantwoordelijkheid moet nemen. En we weten dat als de resultaten niet meteen uitstekend zijn, dat dat een nadeel kan zijn. Maar hoeft dat een catastrofe te zijn? Zeker niet.”

Positieve Ruud

Hoefkens wond er geen doekjes om. “Ons doel? Die vierde titel op rij pakken, daarover gaan we niet flauw doen. De titel is altijd een must bij Club Brugge en het enige wat telt. En het liefst met mooi voetbal. Daarnaast is de beker een mooie uitdaging én willen we het goed doen in Europa.”

Vorig jaar sprak Philippe Clement rond dezelfde periode nog over een overwintering in de Champions League. “Uitspraken over onze ambitie in Europa kan ik nu nog niet doen. Daarvoor moeten we de loting afwachten, want daar hangt gewoon heel veel van af. Daar kan je niet naast. Maar eens we onze tegenstanders kennen, zal ik je daar een eerlijk maar ambitieus antwoord op kunnen geven.”

 ©  BELGA

De komende weken wordt er ook nog redelijk wat inkomend en uitgaand verkeer verwacht bij Club. Een aantal versterkingen, maar ook vertrekkers. En niet van de minsten – nietwaar, De Ketelaere en Lang? “Ik hoop Charles hier te houden, Noa ook, alle goede spelers eigenlijk”, besloot Hoefkens. “Maar ik weet ook dat de kans groot is – bij de ene al groter dan de andere – dat er een volgende stap aankomt. Dat zullen we de komende weken zien.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer