Brussels Airport roept op: “Kom zeker twee uur voor je vlucht naar luchthaven”

Het aantal vluchten dat maandag is geannuleerd op Brussels Airport, is opgelopen tot meer dan 300. Dinsdag en woensdag wordt daarom extra veel volk verwacht. Reizigers zijn gewaarschuwd.

Geen grote vakbondsdelegaties aan de luchthaven van Zaventem maandagochtend, wel een aankondigingsbord vol annulaties in de vertrekhal. Zowat 70 procent van de oorspronkelijk geplande vluchten werd geschrapt door een nationale stakingsactie, aldus de luchthavenuitbater.

Dat zal ook zijn gevolgen hebben voor de rest van de week. Brussels Airport denkt dinsdag en woensdag veel passagiers op de luchthaven van Zaventem te zien. “Voor dinsdag en woensdag verwachten we een groot aantal passagiers, volgend op de omboekingen van de reservaties die aanvankelijk voor maandag waren gepland”, aldus Brussels Airport op Twitter. Lange wachttijden kunnen een logisch gevolg zijn.

De luchthaven raadt vertrekkende reizigers daarom aan om twee uur op voorhand te komen voor vluchten binnen de Schengenzone, en drie uur op voorhand voor vluchten buiten de Schengenzone. Ook krijgen de vertrekkers de raad om de status van hun vluchten te controleren en hun handbagage voor te bereiden, om de veiligheidscontrole snel te laten verlopen.

Voor aankomende vluchten raadt de luchthaven ook aan de status van de vlucht te controleren op de website, aangezien de vliegtijden beïnvloed kunnen raken.

@hbvl_hetbelangvanlimburg Heb jij vandaag problemen met het OV gehad of is je vlucht geannuleerd? Dat komt door een algemene staking🚩#staken #vakbond #fyp #foryoupage ♬ origineel geluid - Het Belang van Limburg

(blg, tg, kbz)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer