Foto: Belga

Brussels Airlines moet 315 vluchten annuleren door staking, zowat 40 procent van vluchtschema wordt wel uitgevoerd

Door de aangekondigde driedaagse staking bij Brussels Airlines later deze week zullen zo'n 315 vluchten niet kunnen gebeuren. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Volgens Brussels Airlines zal zo'n 40 procent van het oorspronkelijke vluchtprogramma wel kunnen plaatsvinden.Ā 

Uit onvrede met de hoge werkdruk en het antwoord van de directie op die verzuchting hebben de vakbonden van de piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines een stakingsaanzegging ingediend voor 23, 24 en 25 juni.

De luchtvaartmaatschappij heeft nu een tussentijds overzicht van de impact van de actie en de werkbereidheid bij het personeel. "Op basis daarvan plannen we om ongeveer 40 procent van ons oorspronkelijke vluchtprogramma uit te voeren", klinkt het.

Dat betekent tegelijk dat zo'n 315 vluchten, waarvan 38 langeafstandsvluchten, zullen geannuleerd worden. Zo'n 40.000 passagiers worden daardoor getroffen. "We zoeken zoveel mogelijk oplossingen voor onze klanten om hen om te boeken op andere vluchten, binnen de Lufthansa Groep en daarbuiten", laat Brussels Airlines weten.

Dat alsnog 40 procent van het vluchtschema zou kunnen doorgaan, wil overigens niet zeggen dat 40 procent van het personeel bereid zou zijn om te werken. De luchtvaartmaatschappij zal namelijk langeafstandsvliegtuigen inzetten op kortere trajecten om "optimaal gebruik te maken van de beschikbare bemanning".

Meest gelezen