Minister Robert Habeck.
Volledig scherm
Minister Robert Habeck. © AFP

Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoorrading: “Gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd”

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afgekondigd. Aanleiding is de verminderde aanvoer van gas uit Rusland. “Gas is nu schaars in Duitsland”, zei hij. “We moeten allemaal ons gasverbruik verminderen om energie te sparen voor de winter.” Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten is de gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd. Dat laat ze weten aan VTM Nieuws.

  1. Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”
    Update

    Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-pro­ces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”

    Een jonge man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York City waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump wordt gehouden. Op het internet zijn aanwijzingen te vinden dat de man geloofde in complottheorieën. “Ik verontschuldig me diep voor de pijn die ik veroorzaak, maar ik verzeker dat het slechts een druppel op een hete plaat is vergeleken met wat onze overheid ons wil aan doen”, schrijft hij. De actie lijkt niet specifiek gericht tegen Trump of het proces. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat melden de New York Post en The New York Times
  2. Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Luchtvaart­maat­schap­pij­en betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uit­stoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op de luchthaven dan sommige maatschappijen voor hun uitstoot”, klinkt het.