BOIC-hoofdarts Johan Bellemans.
Volledig scherm
PREMIUM
BOIC-hoofdarts Johan Bellemans. © AFP/Kristof Ghyselinck

BOIC-hoofdarts over bijna verdronken WK-synchroonzwemster Anita Alvarez: “Ernstig nadenken over stoppen, zij is aan de dood ontsnapt”

ZwemmenBewusteloos geraakt, bijna verdronken en heldhaftig gered door haar coach: ijselijke beelden van WK-synchroonzwemster Anita Alvarez (VS) gingen de wereld rond. En toch start ze mogelijk vrijdag in de teamfinale. “Mocht ze een van onze atleten zijn, stuurden we haar meteen naar huis”, meent BOIC-hoofdarts Johan Bellemans. Zeker omdat het Alvarez al een paar keer eerder overkwam...

20 reacties

  • Ludo Adriaensen

    2 jaar geleden
    U zou zich moeten richten op de redders die niet hebben ingegrepen
  • Michel Vandewiele

    2 jaar geleden
    Het zoveelste gevolg van het extreem sporten, niemand zou dit mogen goed keuren, sport moet en is gezond maar stop dat extreme gedoe.
  • Jan Vangent

    2 jaar geleden
    Prof Bellemans is een krak en weet wat hij zegt en doet ik ben reeds 25 jaar patiënt van hem hij heeft mijn linker been gered
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Klopt Dylan, maar judo doe je niet onderwater. En de redders letten wel op, vandaar dat de trainster er zelf achterna moest duiken. Ik denk dat ze zelf in samenspraak met haar entourage moet bekijken wat het beste is, stoppen of doorgaan.
  • Peter Deroost

    2 jaar geleden
    Geen enkel sport op hoog niveau is gezond