.
Volledig scherm
. © AFP/Instagram

Synchroonzwemster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: “Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar”

WK zwemmenHet was een akelig moment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach moest in het water springen om haar te redden op de bodem van het zwembad. “Toen ik de foto’s voor het eerst zag, was ik uiteraard geschokt. Maar eigenlijk zijn ze mooi”, reageerde Alvarez intussen. De Amerikaanse stelt het goed, maar moet wel het WK verlaten.

42 reacties

  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    het is al eerder voorgevallen, dan toch eens grondig laten onderzoeken. het is niet goed om je leven op het spel te zetten, heeft al verschillende malen geluk gehad. wat zouden jullie zeggen als de volgende keer hulp te laat komt? Ik ging vroeger ook over mijn limieten, niets leuk aan, ik ben gestopt na een ongeval, maar weet als ik ooit terug begin ik weer voor 110% ga. Ken jezelf, maar sommige mensen moeten beschermd worden omdat ze helemaal door hun limieten gaan.
  • HUGO VERBIEST

    2 jaar geleden
    Dankbaarheid tegen over haar redders zal ze haar gans leven blijven betonen. Ook ik werd gereanimeerd na een hartstilstand bij het fietsen, anders had ik dit niet meer kunnen schrijven.
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    zo zie je maar, dat er nog goede mensen op deze aardbol ronddwalen. Super voor hen die haar leven hebben gered. Zulke mensen moesten meer in het nieuws kome n. IPV altijd die voetballers en die koninklijke hoogheden.
  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Kan gebeuren na een korte intensieve inspanning waardoor de hartspier enorm uitzet en de bloedvoorziening blokkeert maar daar snappen bondsmannen de ballen van, ook bij appelflauwtes kan je het bewustzijn verliezen, iemand zo zn sport af willen nemen is mens onterend, Bondsmannen worden zelden nat met hun Martini dry..
  • Carl Peeters

    2 jaar geleden
    Op dit forum zijn er weer betere redders dan er daar waren, denken ze toch. Commentaar geven is makkelijk als men er niet zelf bij betrokken is.