Puyenbeke-voetbalstadion in Sint-Niklaas volledig tegen de vlakte

Het Puyenbekestadion in de Watermolenstraat in Sint-Niklaas is nu definitief verleden tijd. De laatste restanten van de voormalige voetbaltempel zijn afgebroken en verwijderd. 

Minder dan een maand geleden konden souvenirjagers nog een aandenken van het voetbalstadion meenemen. Onder meer tribunezitjes en reclameborden vonden snel een nieuwe eigenaar.  Ondertussen is het vroegere voetbalstadion van Sportkring Sint-Niklaas helemaal gesloopt. Op amper 2 weken tijd. De werken vorderden snel, en eind vorige week stond er nog maar een deel van de hoofdtribune overeind. Vandaag is het voetbalcomplex volledig met de grond gelijk gemaakt.

Zwemparadijs

Tegen de zomer van 2024 moet op de plek een gloednieuw zwemparadijs de deuren openen. Het nieuwe zwembad zal deel uitmaken van het nieuwe Sportkringpark, waar ook plaats is voor voetbal, baseball, BMX en scouts.

Het zwembad zal de toegangspoort zijn naar de achtergelegen sportvelden. Een avontuurlijke klim- en klauterspeeltuin, een openbare speeltuin en het terras van de cafetaria, met zicht op het sport- en recreatiepark, zullen een overgang vormen tussen het zwembad en het Sportkringpark.

Het zwemcomplex van Sportoase wordt uitgerust met een parking voor 300 wagens en een overdekte fietsenstalling voor meer dan 200 fietsen. De autoparking zal ook dienst doen als buurt- en schoolparking.

Binnen komen er naast een olympisch vijftigmeterbad met beweegbare bodem en beweegbare wanden onder meer vier grote waterglijbanen, een golfslagbad, babypool, sprayzone en activiteitentoren. Er komt ook een multifunctioneel doelgroepenbad, een wellnesszone met verschillende sauna’s, een fitness, cafetaria en een polyvalente zaal.

Meest gelezen