Dakpannen vallen van schoolgebouw in Berchem door turbulentie van vliegtuig dat wil landen in Deurne

In Berchem zijn dakpannen verschoven en gevallen van schoolgebouw Het Hinkelpad, door de turbulentie van een vliegtuig dat wou landen op de luchthaven in Deurne. De brandweer kwam ter plaatse en herstelde de schade. Er was niemand aanwezig in het gebouw, dus niemand raakte gewond.

Gisterenavond rond 18 uur wou een vlucht uit Split landen op de luchthaven van Deurne en vloog zo laag dat dakpannen verschoven en van het schoolgebouw Het Hinkelpad in Berchem vielen. “Het vliegtuig vloog niet té laag, maar door de turbulentie kan dit gebeuren”, zegt Wim Verbist, luchthavencommandant. “Als het dan windstil is, zoals gisteren, verplaatsen die zich lager naar de grond en kan dat schade veroorzaken.”

Bij meldingen als deze gaan we altijd op inspectie. De kosten van de schade nemen we dan ook op ons
Wim Verbist, luchthaven Antwerpen

De luchthaveninspectie kwam snel ter plaatse voor een controle. “Als we meldingen als deze krijgen, gaat onze inspectie altijd ter plaatse. Er wordt dan een verslag gemaakt en de kosten om de schade te herstellen nemen we dan op ons.” De brandweer was ook aanwezig om de schade te herstellen.

Er was niemand aanwezig in het schoolgebouw, dus niemand raakte gewond. "Al een geluk gebeurt dit niet tijdens de schooluren en raakten er geen kinderen gewond", klinkt het bij Het Hinkelpad. Maandag komt een dakwerker langs voor een extra controle. Alle dakpannen zijn hersteld, maar het dak heeft een stevige verschuiving gehad.

Meest gelezen