Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging op zoek naar huizen met een tuin die je nu kan kopen aan de kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging op zoek naar huizen met een tuin die je nu kan kopen aan de kust. © rv

Huizen met tuin te koop aan de kust: “Dit oude vissershuisje zag er nog nooit zo mooi uit als nu”

Huizen aan de kust met een tuintje erbij blijven populair, zowel voor vaste bewoning als voor een tweede verblijf. Dat maakt dat snel handelen vaak de boodschap is. Van een renovatieproject tot een volledig vernieuwd vakantiehuis: onze woonexpert Bjorn Cocquyt deelt vijf aanraders van Zeebrugge tot De Panne.

  1. Betaal je een meerwaardebelasting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit
    PREMIUM

    Betaal je een meerwaarde­be­las­ting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit

    Heel wat mensen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in vastgoed, met hoge prijzen als gekend gevolg. De OESO trok eerder deze week nog aan de alarmbel, door te stellen dat huizen in ons land maar liefst 20 procent overgewaardeerd zijn. Een correctie lijkt zich op te dringen. Is dit dus het moment om je tweede verblijf van de hand te doen, voor het straks minder waard is? Of moet je rekening houden met een meerwaardebelasting? Onze geldexpert Michel Maus licht toe.
  2. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.